Ge med hjärtat

2009-01-28 kl 22:43:40

Igår var jag en hjältinna och gav blod för första gången. Nervös var jag när jag la mig på britsen. Nästan fem deciliter skulle jag tappas på, och troligen skulle jag svimma efteråt. Dessutom skulle tydligen nålen vara så stor att man dör bara av att titta på den.

  Det gick fint.
  Jag varken dog eller svimmade.
  Inte ens det minsta vimmelkantig blev jag.

Nålen var stor men jag blundade. Den var väldans vass och spetsade min arm snabbt och smärtfritt. Efteråt prisades hjältinnan med kakor och juice. Det var rätt flott.
Skulle du kunna tänka dig att ge blod?
Undersökningar har visat att ungefär 7 av 10 kan tänka sig att ge blod. I verkligheten ger bara 5 av 100 blod. Cirka 9 av 10 människor kommer någon gång i livet att behöva blod.

Var 20:e sekund behöver någon en blodtransfusion.

Bli blodgivare.
Våren

2009-01-25 kl 18:42:41Det här är ingen modeblogg, men holy macaroni vad jag längtar till våren då man kan klä sig som ovan!Oscarsnomineringarna 2009

2009-01-25 kl 15:43:55

Samtliga nomineringar till Oscarsgalan 2009 släpptes i veckan. Det är en intressant uppställning av filmer, men inte riktigt lika bra som förra året. Jag ska ändå göra mitt bästa för att försöka se så många av dem som möjligt innan den 22 februari, då årets gala hålls.Jag måste givetvis göra en lista.


Har sett:
Wall-e
Australia
Slumdog millionaire

Ska se:
Milk
The curious case of Benjamin Button
Revolutionary road
Kung Fu Panda
Changeling
Bolt
The duchess

Ska kanske se:
The reader
The dark knight
The wrestler
Doubt


Mad World

2009-01-23 kl 20:07:18


Jag sitter här och tittar på tv4:s Grannyra. Helt galet!
"Grattis du har vunnit tio miljoner nittioen tusen kronor".

Varför?!

Vem behöver så omåttligt mycket pengar?
Borta bra men hemma bäst

2009-01-21 kl 19:30:00

Det bästa med att komma hem till Linköping:
Att ha tv-sällis med pappa som också är ett inbitet Animal planet-fan. Mamma har dessutom "godisgömmor" lite här och var i huset, vilket inte förekommer i Norrköping alls.

Det bästa med att komma hem till Norrköping:
Att vattenstrålen i duschen är mjuk och fin och att man kan slösa varmvatten i timtal. Ingen knackar på dörren efter tjugo minuter och tjatar om att man ska stänga av.

Vad är kunskap?

2009-01-20 kl 13:51:23

Jag är ledig nu.
Jag hade kursstart klockan tio i morse, och har nu lunch fram till klockan tre.Så hur spenderar jag mina lediga timmar?

Ja, inte med att läsa den fyrahundrasidiga bok som ska vara utläst nästa vecka. Nej, soffsittande, micromat och Animal planet är det som gäller. Det vill säga att jag inte har lärt mig ett skvatt om "Vad är kunskap?" (som kurslitteraturen handlar om) men att jag däremot har lärt mig att pilgrimsfalken väger 15 kg och kan flyga i nästan 180 km/h. När den dyker klassas den som världens snabbaste djur. Det ni! Det lovar jag att inte ens Sven-Eric Liedman (författaren till kurslitteraturen) vet.Hur kommer det sig då att jag tittar på Animal planet?

Jo, helt enkelt för det är världens bästa kanal. Jag tittar jämt på Animal planet, och det har jag alltid gjort. När jag var yngre skämdes jag för att jag tittade på Animal planet medan mina kompisar tittade på MTV. Jag försökte då övergå till att vara en MTV-tittare men glömde hela tiden bort att den kanalen fanns. Jag har aldrig förstått charmen med MTV. De visar ju inga tuffa inslag om rovfåglar och dödliga myror?Guldbaggegalan 2009

2009-01-12 kl 23:01:47Två filmer dominerade årets Guldbaggegala. "Maria Larssons eviga ögonblick" och "Låt den rätte komma in" fick fem baggar var under kvällens plublikfest för svensk film.

Det blev en lyckad gala, tycker jag, med Johan Glans som festlig värd och Björn Gustavsson som supersöt sidekick. "Låt den rätte komma in" var absolut värd sina priser, speciellt det för bästa foto. "Maria Larssons eviga ögonblick" har jag ännu inte sett, men den ramlade genast in på min att-se-lista nu efter galan. Jag brukar  vanligtvis älska verk som skildrar svenska arbetarklassen under tidigt 1900-tal, och inte nog med det så är filmen Sveriges Oscarsbidrag 2009.


På tal om Oscars så ska - enligt mina källor - alla Oscarsnomineringar tillkännages för allmänheten i morgon.

  Spännande!


My Fair Lady

2009-01-11 kl 15:57:13


Paris, tu me manques

2009-01-08 kl 12:07:54


Jag saknar dig, Paris.


När livet känns surt som ett krusbär

2009-01-07 kl 19:29:09


Det gick åt pipsvängen med tentan idag.
Attans bananer vad dåligt det gick.

Nu är jag helt otroligt inaktiv. Jag sitter och stirrar in i väggen som om den vore hypnotiserande.


Därför har jag tänt upp massor med tröstande värmeljus i mitt sovrum. Här kan jag mysa i min ensamhet, förtränga elaka tentor och låtsas att det snart är sommarlov.Astrid

2009-01-05 kl 13:18:07Älskade Astrid. Vilken påhittighet! Jag kan inte låta bli att tokgilla det. Alltihopa! Rumpnissar, grådvärgar, mylingar och pruseluskor.

Hon var fantastisk. Jo, lite av en magiker.


Istället för en slentrianmässig filmkväll med chips i helgen, tänkte jag därför styra upp en Astridkväll. Ronja Rövardotter står självfallet först på menyn. Med en underbar rollista och regi av Tage Danielsson är det tveklöst den bästa filmatiseringen av Astrid Lindgrens böcker. Eller vad säger du?

ALL RIGHTS RESERVED
Allt material skyddas enligt lagen om upphovsrätt (SFS 1960:729)