Drömmar om ljus och värme

2010-01-30 kl 21:25:11

Kyla är definitivt djävulens på påfund. För att lura folk till att glassa i helvetets hetta. För närvarande skulle jag minsann nästan hellre välja dödsriket över de 110 isande minusgraderna som som bits i både näsa och tå. Det är inte barmhärtigt!

  Så jag drömmer mig bort en kort stund...Lyckligt nog ser snön väldigt vacker ut, boken är bra och filten värmer gott.


I miss you

2010-01-21 kl 16:14:47

Oh, I miss you so much, so much, so much, so much
I wanna hear about the things that you've been through

I miss you grandma
Mormor, 27 juli 1920 - 27 januari 2008

(500) Days of Summer

2010-01-17 kl 19:04:28Det här är ingen kärlekshistoria. Men det har förstås huvudkaraktären Tom Hansen (Joseph Gordon-Levitt) ingen aning om när han träffar Summer Finn (Zooey Deschanel) på jobbet. För honom är det kärlek vid första ögonkastet. Problemet är bara att Summer inte tror på kärlek.

There's no such thing as love. 

It's a fantasy.


Romantiska komedier. En svårt misshandlad genre som filmen (500) Days of Summer faktiskt lyckas åtege värdigheten till. Den lyckas att, med såväl mycket humor som allvar, porträttera det bitterljuva i att bli kär utan att falla i de romantiska komediernas träsk av klichéer. Den är inte vad vi förväntar oss att kärlek ska vara. Prinsen får inte prinsessan och halva kungariket, och de lever inte lyckliga i alla sina dagar. Likväl behåller den sitt stora hjärta rakt igenom.


Källor: SF, SvD, DN och MovieZine

My Webwill

2010-01-14 kl 20:23:15


Tänkvärt, tycker jag, men jag vet inte om jag skulle vilja få ett mail från andra sidan om en nära vän gick bort. Däremot tycker jag det skulle vara fint om mina tankar och bilder fick leva kvar på Internet. Facebook och bloggar skulle kunna bli väldans fina minneslunder. Men om mina konton ska upphöra eller inte tycker jag  ändå är mina anhörigas val.

  Vad är dina tankar kring detta?


Where the wild things are

2010-01-12 kl 21:22:39

It's hard being a family


Where the wild things are. En verkligen fin film. Det är en kärleksfull historia om familjeförhållanden, bus, vänskap, monster och äventyr. Det är en stark berättelse om hur barns känslor måste finna uttryck, alltifrån besvikelse och vrede till skräck, ensamhet och längtan efter trygghet. En film om barn såväl som en film för barn.Filmen baseras på Maurice Sendaks älskade saga om Max som blir uppskickad på sitt rum utan middag och tar båten till Vildingarnas land. För att inte bli uppäten utser han sig till Vildingarnas kung.Mitt lilla barn

2010-01-07 kl 19:05:24


Ett barn ska jag ha när jag blir stor
med smala ben och mjuka skor
små vassa tänder och skära händer
mage som en sockertopp
och ljusbrunt hår - precis rakt opp

Och vi ska busa mycket varje dag
mitt eget lilla barn och jag
och skrika som gorillor ska vi göra
hoppa runt och skrämma folk - ni ska få höra
Vi ska bita dom i benen
binda fast dom vid den stora stenen

Men - ska jag säga
akta dej för eld och djupa vatten
Spring aldrig, aldrig bort från mig
i den svarta natten


(Barbro Lindgren & Jojje Wadenius, 1969)
Pingvinerna med mammuten

2010-01-05 kl 18:49:41

Kreativiteten har flödat i min familj under de senaste dagarna. Mina brorsbarn har med en hisnande skaparglädje producerat både sånger och sagor med hjälp av diverse tekniska verktyg. Resultatet är himmelens bra! Titta bara;

 

 Uppe i månen

2010-01-03 kl 18:52:20

Min fyraåriga brorsdotter vill gärna dela med sig av en alldeles egenkomponerad liten visa. Hon är kolossalt stolt över att själv stå för text, musik och sång.


Visan heter "Uppe i månen".ALL RIGHTS RESERVED
Allt material skyddas enligt lagen om upphovsrätt (SFS 1960:729)