Puberteten

2009-07-23 kl 13:00:33

Jag tror att perioden mellan man är 13 och 16 ungefär, puberteten som den kallas, är så svår därför att det är där man lämnar fantasin. Innan dess har man varit ett barn med tillåtelse att fantisera. Efter den här perioden börjar man komma på saker att använda fantasin till - om man är sån. Man skriver eller målar eller gör datoranimationer eller spelar i ett band. Men mellan 13 och 16 är man mer än någonsin utlämnad åt verkligheten. Och det är inget fel på verkligheten. Men den räcker inte, den gör inte det. Inte för oss, nu.

  Enbart verkligheten gör oss galna.


John Ajvide Lindqvist, 2006


Fullsövd

2009-07-13 kl 04:35:47

Lika lätt som att somna när man är trött, lika svårt är det att somna när man är pigg.

  Logiskt?


Jag ligger här, klarvaken klockan halv fem på morgonen, och tänker på då jag för någon månad sedan däckade helt livlös i sängen klockan tio på kvällarna. Då sömn var det vackraste i världen.

Och här ligger jag nu, rastlös i sinnet med upp-och-ner-vänd dygnsrytm, och funderar på hur det känns att vara trött. Jag har visst glömt.


  Men trots allt. Är det inte därför sommarlov finns till?FAME! I'm gonna live forever

2009-07-07 kl 14:39:10

  Lycka.

Äntligen en musikal att se fram emot igen. Efter nästan 30 år kommer nu en omarbetning av den Oscarvinnande succéfilmen Fame. Den 9 oktober i år slår de svenska biograferna upp dörrarna för den morderna skildringen av eleverna på New York City High School of Performing Arts. Ljuvligt!
Jag saknar mina förskolebarn

2009-07-05 kl 15:52:08


Vilken fin fjäril du har på klänningen, Ottilia! ... Ojdå! Du måste lyfta på fötterna när du går! ... Du har lingonsylt i pannan, Nisse ... Nej, man kan inte gå till Afrika ... Men Morris, svälj inte makaronerna hela. Tugga istället, annars måste magen arbeta jättemycket ... Men tänk om du sätter i halsen då? ... Snälla Ida, slicka inte på smörkniven! ... Ja, visst är det gott med fetaost? Jag sa ju det! ... Okej, vem slog mig i baken? ...  Vilken  rackarunge  du  är! ...  Bah, jag är ingen rackarunge! Du är! ... Nej, du! ... Du! ... Duu!


Alice in Wonderland

2009-07-03 kl 19:08:23


Medan vi ännu är kvar på ämnet filmnyheter kan jag meddela att jag har läst på SF:s hemsida att den första affischen på Tim Burtons nya satsning Alice in Wonderland släpptes nyligen. Som vanligt syns Johhny Depp än en gång på Burtons rollista, liksom bekantingarna Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Christopher Lee och Timothy Spall.

Jag som alltid har haft mardrömmar om Alice i Underlandet ser nu med skräckblandad förtjusning fram emot nästa år, då filmen har premiär.


Beck är tillbaka

2009-07-03 kl 18:21:11


Ännu en ny Beck-film har snart premiär.

Trots att seriens mest råbarkade, men allmänt omtyckte, rollkaraktär Gunvald Larsson kastade in handuken sist är både han och chefen Martin Beck tillbaka i slutet av sommaren med nya Beck - I stormens öga.


  Hiss eller diss?

ALL RIGHTS RESERVED
Allt material skyddas enligt lagen om upphovsrätt (SFS 1960:729)