Tårtgeneralen

2009-06-14 kl 21:26:19

I helgen läste jag en artikel på SvD:s kultursida angående den nya kändistrenden. Tydligen kommer flertalet kända tv-personligheter att ge ut böcker i höst. SvD nämner namn som exempelvis Agneta Sjödin, Carolina Gynning, Michael Nyqvist, Mia Skäringer och Jonas Karlsson. Även Filip och Fredrik kommer att ge ut en ny bok i höst. Denna gång romandebuterar de med verklighetsinspirerade Tårtgeneralen som utspelar sig i Filip Hammars hemstad Köping.


I
november 1984 utser TV-programmet "Rekord-Magazinet" Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig Hasse Pettersson - nyinflyttad, skuldsatt, möjligen alkoholiserad - för att motbevisa "Stockholmsjävlarna" genom att bygga världens längsta smörgåstårta.
  Det här blir upptakten till en serie befängda händelser som i grunden skakar om den utsatta staden i Västra Mälardalen. Men den här sanna berättelsen, den här stora svenska romanen, handlar också om allt det som sjuder under ytan i vilken liten svensk stad som helst; runtknullande basketstjärnor, svajande smågangsters, brännvinsadvokater, Rotaryfarbröder och 75-åriga bordellmammor från Rumänien.
  Framförallt handlar det om en man och hans smörgås- tårta. Om ett annat slags livsverk.
Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL:


Kommentar:
ALL RIGHTS RESERVED
Allt material skyddas enligt lagen om upphovsrätt (SFS 1960:729)