Om jag fick leva ett liv till

2008-11-25 kl 22:30:14

Om jag fick leva ett liv till...

... då skulle jag göra fler misstag nästa gång.

Jag skulle vilja vara dummare och slarvigare än vad jag varit på den här resan.

Jag skulle vilja ta saker och ting mindre allvarligt.

Jag skulle vilja våga ta fler chanser, göra bort mig oftare, bestiga fler berg och simma i fler sjöar.

Jag skulle vilja äta mer vispgrädde och mindre potatis.

Jag skulle kanske ha fler verkliga bekymmer, men istället färre inbillade.

Ni förstår, jag är en sån människa som lever försiktigt och sunt timme efter timme, dag efter dag, och visst har jag haft mina fina stunder. Men om jag fick göra om det skulle jag försöka att bara ha stunder. En stund efter en annan istället för att som nu leva så många år i förväg.

Jag har varit en sån där person som aldrig går någonstans utan termometer, varmvattenflaska, regnkappa och fallskärm. Om jag fick leva en gång till skulle jag packa en mycket mindre väska.

Om jag fick leva en gång till skulle jag börja gå barfota tidigare om vårarna och fortsätta med det långt in på höstarna.

Jag skulle dansa mer, busa mer och älska mer.

Jag skulle plocka många fler tusenskönor.
Nadine Stair, 85 år
Louisville, Kentucky


Tomtemani

2008-11-24 kl 20:47:33

På lunchen idag kom ordet julpynt på tal. Mitt sällskap vid bordet rasade mot föräldrar som inte låter barnen vara med och pynta granen. Tydligen finns det föräldrar som inte uppskattar egengjorda tomtar, tjusiga pappersgrisar och misslyckade smällkarameller. Tydligen finns det föräldrar som bara vill ha röda kulor i granen och perfekt skimmer i glittret. Tydligen finns det föräldrar som faktiskt pyntar smakfullt och med måtta.

Jag har aldrig varit med om något liknande.


Min mamma har dille julpynt. Det har hon alltid haft, och jag är rädd att det är för sent att ändra på det nu. Varje år ser det ut som en rödgrön cirkus har exploderat i vårt hus. Hon kan sätta en spik på väggen och hänga en smällkaramell där. Som det vore en (oestetisk och smått hysterisk) tavla. Visst är det väl lite charmigt, men jag kan inte hjälpa att jag är glad över att ha flyttat.


I fjol blev min moster fascinerad av mammas julpynt och fick för sig att räkna tomtar i vardagsrummet. 60 st små tomtegubbar blev tillslut summan av karde- mumman.


60 st.

I vardagsrummet.

Tjejen i Aspen

2008-11-24 kl 18:52:20


Lyssna lite mer på de som tiger!
Man kan väl vilja något fast man håller mun?Staffan Göthe, 1972Sov gott, sa lilla spöket Laban

2008-11-20 kl 23:15:31

Har ni hart att illustratören och barnboksförfattaren Lasse Sandberg har gått ur tiden?

Lasse Sandberg var pappa och upphovsman till filurer som Lilla Anna och långa farbrorn, Lilla spöket Laban och min personliga favoritkurre Tummen. Den gosigaste av alla tummar som finns.


  Lasse dog natten till förra onsdagen.

  Han blev 84 år gammal.Som Stampe sa...

2008-11-20 kl 17:28:07
"Om du inte kan säga något snällt... så säg ingenting alls."

//Stampe
Fem barn är fler än fyra vuxna

2008-11-18 kl 21:18:26


Det finaste jag hört

2008-11-07 kl 22:26:40


Hon har talat om det för sin man. Hon hade tänkt ut en hel massa möjligheter att berätt
a det på ett trevligt sätt.
    Olika iscensättningar, röstlägen, pukor-och-trumpet-köret... Men sen, nej.
    Hon berättade det för honom en kväll när de låg i mörkret med benen ihopflätade men bara för att sova. Hon sa till honom: jag är med barn; och han pussade henne i örat. Vad bra, svarade han.


Jag skulle vilja att någon väntade på mig någonstans
Anna Gavalda, 2004


Norrköping

2008-11-07 kl 16:46:23

Jag tycker om staden när den lyser.

Klockan är inte kväll ännu men vintertiden har gjort Sverige mörkt. I väntan på att disken ska börja diska sig själv sitter jag här och kikar ut över grannhusen. Tio miljoner lampor lyser i fönstren tvärsöver. Det ser varmt och trevligt ut.

En inrotad lantnolla som jag tycker ibland det känns skrämmande att bo i centrum. Jag kommer troligen aldrig  bli någon riktig storstadsbrutta, men när staden tindrar såhär härligt trivs jag som allra bäst. Jag ser med glädje fram emot mysiga vinterdagar (inomhus), då adventsljusstakar och julstjärnor stämningsfullt glimmar i grannfönstren.


På tal om ljus...

Novemberljus är tillbaka i Linköping. Fina ljusinstallationer har satts upp längs en promenadslinga i innerstan. Detta är något jag går miste om i år, nu när jag flyttat därifrån. Kanske, om möjligt, hinner jag promenera denna sträcka när jag åker tillbaka till Linköping någon helg. Hoppas kan man ju alltid.


  Jag fascineras av ljus.

  Ljus är vackert.


En ljus stad är en trygg stad.ALL RIGHTS RESERVED
Allt material skyddas enligt lagen om upphovsrätt (SFS 1960:729)