Sommartips: böcker

2009-06-22 kl 21:48:51

Jag har lovat att tipsa om fina bokupplevelser man kan ta sig an i sommar. Sådana tänkvärda och hjärtknipande böcker som fängslar och berör. Och med det menar jag inte enbart sorgliga, utan även otäckt fina, spännande och hjärtligt underhållande. Så därför kommer här mina bästa sommartips:

Läsningen passar bäst tillsammans med:
Strålande sol och värme, naturgodis, jordgubbar och iste med smak av persika (alternativt iskallt vatten eller iskall saft. Is är viktigt.)


Vår planet

2009-06-18 kl 15:07:11

Jag tycker om tester. Så nu gör vi ett till, tycker jag.

Det här testet tipsade en av mina finaste vänner mig om för ett tag sedan. Det är ett miljötest som räknar ut hur många jordklot som skulle behövas ifall alla levde på samma sätt som du. Ett skrämmande wake up call. Skulle alla leva som jag skulle det gå åt 2,5 jordklot. Jag känner mig rutten...

Hur många jordklot skulle vi behöva om alla levde som du?
Mitt planetmått:
2,5 planeter

Det motsvarar ett
ekologiskt fotavtryck
4,48 hektar

Koldioxidutsläpp:
8,10 ton per år

Twitter

2009-06-14 kl 22:42:26

Tårtgeneralen

2009-06-14 kl 21:26:19

I helgen läste jag en artikel på SvD:s kultursida angående den nya kändistrenden. Tydligen kommer flertalet kända tv-personligheter att ge ut böcker i höst. SvD nämner namn som exempelvis Agneta Sjödin, Carolina Gynning, Michael Nyqvist, Mia Skäringer och Jonas Karlsson. Även Filip och Fredrik kommer att ge ut en ny bok i höst. Denna gång romandebuterar de med verklighetsinspirerade Tårtgeneralen som utspelar sig i Filip Hammars hemstad Köping.


I
november 1984 utser TV-programmet "Rekord-Magazinet" Köping till Sveriges tråkigaste stad. Medan bygden lamslås och ett helt land skrattar bestämmer sig Hasse Pettersson - nyinflyttad, skuldsatt, möjligen alkoholiserad - för att motbevisa "Stockholmsjävlarna" genom att bygga världens längsta smörgåstårta.
  Det här blir upptakten till en serie befängda händelser som i grunden skakar om den utsatta staden i Västra Mälardalen. Men den här sanna berättelsen, den här stora svenska romanen, handlar också om allt det som sjuder under ytan i vilken liten svensk stad som helst; runtknullande basketstjärnor, svajande smågangsters, brännvinsadvokater, Rotaryfarbröder och 75-åriga bordellmammor från Rumänien.
  Framförallt handlar det om en man och hans smörgås- tårta. Om ett annat slags livsverk.
Vilken kändis skulle du vilja vara?

2009-06-12 kl 23:31:32

Om jag vore en kändis, då skulle jag vilja vara Carina Berg. Hon är sanslöst rolig, smart, snygg, smärt och allt sånt. Jag är stormförtjust i henne och hennes underhållningsprogram Berg flyttar in som gått på tv4 under två säsonger, och jag rentav älskar radioprogrammet Äntligen helg som hon leder tillsammans med Daniel Breitholtz (en annan underbar personlighet).

Ni har väl inte missat Carina Berg och hennes fantastiska upptåg? Berg flyttar in är slut för säsongen, men Äntligen helg sänds i Mix Megapol varje lördag 8-11 med repris 15-18 på söndagar, och måndagar 20-23.


  Grattis Carina Berg, för lovord och gratis reklam.Jorden runt på åtta böcker

2009-06-08 kl 12:46:06

Härom dagen ramlade jag in på bloggen Lyrans Noblesser. Lyran beskriver sig själv som en bokslukande småbarnsmamma och i våras startade hon läsprojektet Jorden runt på åtta böcker.Det är en resa jorden runt som sträcker sig från maj till december i år. För varje månad föreslår Lyran tre böcker från någon del av världen, nobelpristagare varvat med topplisteromaner i hopp om att det ska finnas något som passar alla. Vill man läsa alla böcker går det bra, eller bara en. Man kan också hoppa av och på under resans gång.


Känner du för att följa med på denna jorden runt-resa?

  Själv är jag jättesugen.


Här finns resan i sin helhet.


I skuggan av idyllen

2009-06-07 kl 22:38:06

Jag möter ofta trasiga familjer. Jag kommer arbeta med dem varje dag i framtiden. Man tror på något sätt att man blir resistent. Man tänker; läkare får ju inte cancer.

  Sen pang!

Ett plågsamt uppvaknande väntar när verkligheten slår till.Underbar och älskad av ALLA

2009-06-07 kl 16:48:37
Hur bra är din frukost?

2009-06-06 kl 23:47:35

Jag är inte känd för att vara en duktig frukostätare. Vissa mornar är jag ingen frukostätare över huvud taget. Oftast äter jag dock en macka och dricker ett glas apelsinjuice eller mjölk. Detta är ingen vidare bra frukost enligt Wasas frukosttest. Jag får i mig för lite energi och fullkorn, men variationen på näringsämnen är tydligen okej.

Det här med frukost är inga lätta plättar för mig. Jag har svårt att tugga på morgonen och  jag är ingen större beundrare av varken youghurt eller fil. Men till hösten har jag lovat att skärpa mig. Jag tänker: kall mjölk med Kellogg's all-bran och blandade bär. Vad sägs om det?

Vad äter du till frukost?


Den bokläsartid nu kommer...

2009-06-04 kl 15:07:11


Med lust och fägring stor...Sommarlov!

2009-06-03 kl 20:23:03

Ett helt år på lärarprogrammet har gått.

  Herre jisses, säger du.
  Eller hur, svarar jag då.

Rena vansinnet vad fort det har gått!


Nu väntar tre månaders andrum.
ALL RIGHTS RESERVED
Allt material skyddas enligt lagen om upphovsrätt (SFS 1960:729)